I slutändan, spelar NFTs ens någon roll? Linkin Park rappare ansluter sig till kändisens NFT-mani

Mike Shinoda, musiker och grundare av rap-rockbandet Linkin Park, inledde en auktion på Rarible igår kväll för „Zora“, ett non-fungible token (NFT) musikklipp från en kommande låt. Genom att göra det ansluter sig Shinoda till en ständigt växande mängd kändisar och influenser som doppar tårna i NFT-teknik – och tar med sig sina stora fans.

Sent i går kväll avslöjade Shinoda nedgången med en kort Tweet:

I en uppföljande tråden beskrivs Bitcoin Trader auktionen som ”experiment”, och tycktes bli imponerad med värdet proposition av bevis knapphet och ägande:

”Här är den galna saken. Även om jag laddar upp den fullständiga versionen av den innehållna låten till DSP över hela världen (vilket jag fortfarande kan göra), skulle jag aldrig komma nära $ 10 000, efter avgifter från DSP: er, etikett, marknadsföring, etc, ”skrev han.

Han avslutade tråden med en länk till en ”nybörjarguide” -förklaring på NFT och bjöd in sina anhängare att lära sig mer.

Fler kändisar än en skvaller

Shinoda är inte den enda kändis som har lekt med NFT

I går släppte YouTuber Logan Paul en uppsättning av 44 NFT-modeller utformade som pokemon-kort för att marknadsföra sin kommande kändisboxmatch. På samma sätt släppte miljardärinvestern Mark Cuban några halvhjärtade animationer på Rarible och släpper idag en annan uppsättning där köpare kan begära personliga videor från Shark Tank-värden.

Grundare av polyient-spel Craig Russo säger att kändisaktiviteten är en oundviklig biprodukt av en vild tjurmarknad som överträffar NFT-rymden, men också en naturlig produktmarknadspassning som bättre kopplar kända individer till sina samhällen:

„Efter en relativt långsam period de senaste månaderna värms NFT-marknaden upp igen“, säger Russo. ”Med tanke på att de nuvarande användningsfallen för NFT är tillgängliga och mycket sociala, börjar vi se en tillströmning av vanligt intresse. Detta har i slutändan resulterat i några anmärkningsvärda kändisar som kommer in i rymden. ”

Anmärkningsvärda kändisar … och några mindre än anmärkningsvärda också. Att avrunda de stora namnen som försöker pantsätta några tokens är ett hit-underverk Soulja Boy, som har sålt samlarobjekt på Rarible under den senaste veckan. Han har för närvarande 30 ETH-värden animationer till salu och experimenterar med andra icke-blockchain-innehållsplattformar, efter att nyligen ha skapat ett OnlyFans-konto.